lauantai 19. marraskuuta 2016

Murut jo yhden viikon vanhoja


Pennut tulivat tänään hurjaan yhden viikon ikään. Enää 6 jäljellä :P Hyvin menee, ei valittamista. Rae löysää pipoaan vaikka edelleen kyllä vahtii laatikossa tarkkana pentuja, mutta nyt niitä saa aika huoletta jo vähän pitää kädessä ja ottaa kuvia. 

Hieman jopa pessimistiä vähän pelottaa miten hyvin alku on mennyt, ja miten tasaisia tyypit ovat olleet. Ei yhtään pientä tai heikkoa, onko jossain vaiheessa tultava kuitenkin jotain takapakkia...? Eilenkin murehdin sitten kun Uno ei ollut vuorokauteen nostanut painoa kun 25g muiden vetäessä 45-70g tahtia. Hieman kun mietin niin katsoin sitten sentään edellisen vuorokauden saldoa, joka oli yli 80g, ja aamulla tyyppi oli yön aikana tankannut pelkästään 30g. Se ehkä syö vaan sitten tarpeeseen :D Aika maltillisesti pennut ovat painoa nostaneet (mitä toivoinkin) vrt meidän aiemmat pennut,jotka ovat usein saaneet vähän mahapuruja jopa liiasta syömisestä. Pennut ovat kuitenkin tosi tyytyväisiä ja nukkuvat hyvin, eli varmasti saavat tarpeeksi sapuskaa. Kaikki pennut painaa yli 600g, ja isoimmat lähes 700g eli tasaista sakkia senkin suhteen.

Rakeen ruuan lisäsin 10dl, ja lisätään sitä sitten piakkoin vielä lisää. Lisäksi se saa piimää ja kermaviiliä.

Tein eilen pennuille Bio sensor ohjelmaa, olen sitä tehnyt kaikille pennuille, osalle vähän laiskemmin, Näille en viitsinyt aloittaa aiemmin, koska nytkin Rae oli tosi tarkkana ja huolestunut jos pennut yhtään huusivat. Hanskulle laittelinkin viestiä illalla, että 'näyttää että meillä on äitin tyttöjä, ja isän poikia.' Pojat juuri ja juuri heräsivät, tytöt sen sijaan kyllä protestoivat railakkaasti, Tosin tytöt olivat ehkä myös hieman enemmän hereillä kun aloitin.

Rae voi myös erinomaisesti, se on ollut jo mukana lenkeillä, vuotoa ei ole oikein ollenkaan (kaikki pennut syntyivät kalvoissa, eli istukatkin tulivat ulos heti).

Otin pikaisesti pennuista ekan viikon kunniaksi kuvat, jospa sitä joskus ehtisi vaikka paneutua vähän tuohon kameran käyttöön,eipä se järkkäri ole kun 5v ollut kohta käytössä, Ihania ovat kaikki, söpöjä <3
Uno


Vau

X

Yes

Zipp

Åho

Otin eilenkin jotain kuvia, ja onnistuneimmat tulee tässä :)

Uno, nyt ainakin pienin pojista, mutta ei niin ahnekaan ehkä kuin muut. 

Yes, murunen. Etukäteen olin nimennyt suurimmanosan pennuista jo aakkosten mukaan, tämän nimi päätettiin vasta synnytyksessä, osuvasti se oli eka tyttökin.

Zipp, tättärää, useimmiten kun pentulasta kuuluu marmatusta on asialla Zipp. Eilen tättäraa karkasi 3 kertaa kun vaihdoin alusia laatikkoon. Jos on iso tahto, ei haittaa vaikkei jalatkaan kanna.

Åho, tytöistä se jonka syntyessa sanoin että tää on varmaan poika kun oli niin järeänoloinne. Tytöistä ehkä rauhallisin ainakin nyt, Jotenkin järkevä.

X vaan on tämmönen. Nukun missä huvittaa, maailma ei kaadu mistään <3Ei kommentteja:

Lähetä kommentti