maanantai 7. marraskuuta 2016

56, viimeinen viikko!

Viimeinen viikko pyörähti käyntiin. Viikonloppuna juhlittiin nuoremman lapsemme synttärit ja nähtiin vielä viimeiset pennun kysyjät. Nyt on koti rauhoitettu sitten syntymää odottelemaan.

Eilen kasattiin pentulaattikko, hain vintistä pyyhkeitä ja pesukone rullasi useamman koneellisen alustoja. Pentuhuone järjestettiin uuteen uskoon ja muut koirat joutuivat evakkoon sieltä, kun Rae saa pitää tästä eteenpäin huoneen itsellään. Hippa lähtee vielä viikolla hoitoon, se provosoi jonkin verran Niittiä ja Raetta vahtimaan, ja haluan että pennuilla ja Rakeella on niin rauhallista kun vaan pystyn järjestämään.

Siellä se pötköttelee pentuhuoneessa <3
Rae voi hyvin ja maha kasvaa. Tosi jännä nähdä montako pentua tulee ja millaisia. Ja miten kaiki sujuu... En usko tosiaan että pentue on kovin iso, ehkä juuri se ultrassa nähty 5 pentua, ihan maksimissaan 6. Eniten jännittää pentujen koko, toivottavasti ne olisivat sopivan kokoisia, ei liian isoja eikä tosiaan mitään liian pieniäkään.

Tehdään tämä viikko Jannen kanssa kotona vuorotellen töitä, ja niinä päivinä kun ei voida kumpikaan olla kotona,minun isä on sitten Rakeen seurana. Toki jos jotain synnytykseen viitttaavaa alkaa tapahtumaan, niin olen ihan hälytysvalmiudessa menossa kotiin. Synnytysapua on myös kivasti saatavilla, ja jos ei muita niin mun isä on sitten taas hälyytettävissä kuskaamaan esimerkiksi eläinlääkäriin. Isä vei meidät Mäntsäläänkin silloinkuin Rae syntyi.

 Aloin mittaaman eilen illalla lämpöjä, ehkä vähän ajoissa, mutta parempi kai sekin kun liian myöhään. 37.6 näytti mittari ja aamulla samaa. En usko että pennut syntyvät ennen perjantaita missään tapauksessa. Vähän hämäävää kun Rae on siemennetty vasta keskiviikkona, että periaatteessa sunnuntai on sitten kuitenkin 63vrk. Mutta kun ne päivät tosiaan lasketaan ovulaatiosta, niin silloin tuo sunnuntai on eläinlääkärin mukaan se oikea päivä.

Ihan kommottavan hurhjan jännittävää. Ehkä parasta tässä kun pentuja on niin harvoin, on se että jokaista projektia jännittää ihan hulluna, ja jokainen synnytys tuntuu isolta asialta <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti