torstai 17. marraskuuta 2016

Ipanat 5vrk

Kaikki on mennyt oikein hyvin, mikä on etenkin tässä tapauksessa tosi kiva.Sairastuin itse ärhäkkään vatsatautiin sunnuntaina päivällä, ja vasta eilen olo oli jotensakin normaali. Rae on hoitanut pennut aivan itse alusta asti. Sille heräsi jo synnytyksen ainaan voimakas tarve pitää pennut turvassa, ja sen ehdoilla on mentykin aika pitkälle. Janne kävi pentulassa eilen ekaa kertaa, tytöt ovat käyneet katsomassa pentuja vain kun Rae on ulkoillut. Siitä näkee ettei se yhtään nauti siitä että pentuja ihastellaan, vaan ennenmmin piilottaisi ne vaikka alleen. Pentuja saa kyllä käsitellä jne eikä se tosiaan ole agressiivinen, mutta osoittaa selvästi että nämä on hänen. Pennuille se on ollut super-äiti. Se poistui ekan kerran pentulaatikosta vapaehtoisesti kun pennut olivat 3vrk. Kävi se toki ulkona, kun pyysi ja jos oli tosi iso hätä, mutta muuten se nukkui pitkin pituuttaan, seläällään jne laatikossa ja nautti. Tänään olen nähnyt sen nukkumassa jopa laatikon ulkopuolella, ja kun pyysin sen ekaa kertaa laatikosta pois ottaakseni muutaman kuvan pennuista, makasi se rentona mun jalan päällä. Ehkä se alkaa luottamaan että pienet pärjää ja kukaan ei niitä varasta.  Meidän malipennusta Niitistä se ei ole ihan varma kyllä, ja Niitti saakin tuimia katseita ja murinoita, jos erehtyy menemään pentulaan päinkin (ei se toki sinne siis pääsekään, vain huoneen ovelle).

Pupsit kasvaa ja muuttuu joka päivä. Ne on jo pulleita möllyköitä ja nostavat mukavasti painoa, Aika varovaisesti olen Raetta nyt alkuun syöttänyt, silti maitoa tuntuu riittävän yltäkyllin. rae syö nyt 8dl ja viikon loppuna nostan määrää. Lisäksi se saa piimää ja kermaviiliä. Ekoina päivinä sai lihalientä 3krt /päivässä.

Pennuista ei montaa kuvaa ole otetttu, mutta tosiaan tänään räpsin jokusen pentulaatikossa. Katsotaan jos lauantaina saataisiin otettua jo vähän paremmin yksittäiskuvat tyypeistä. Pojat erottaa hyvin, mutta tytöistä menee kyllä Åho ja Yes sekaisin koko ajan. Åholla on puolikas kaulus, kun Yesllä on koko kaulus, mutta päät on tosi samannäköiset.

Uno 5vrk

Vau 5vrk

X 5vrk haukottelee

Yes 5vrk

Zipp 5vrk

Zipp ja Uno 5vkr

Åho 5vrk

X ja Åho 5vrk

Pennuille on kyllä kovasti kysyjiä. Ensimmäiseksi koiraksi tästä tuskin enää uusille kysyjille liikenee, mutta joku saattaisi olla vaikka vielä kokeneempaa koirakotia vailla etenkin toko tai PK-harrastajalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti