Ralli

Eyewitness Lucky Look

s.17.2.2014
mustatricolour
Lonkat: A-A
Kyynärät: 0-0
Olat: kuvattu, terveet (Ventelä)
Selkä: kuvattu epävirallisesti, terve (Ventelä)
Silmät terveet, pentuna ja 8/2016

Om. Maija Hautere
kasv. Jenni Leino

Ralli on nuori, avoin ja rauhallinen bordercollie poika. Se elää onnelisena lauman alimpana vanhemman borderuroksen kaverina. Ralli on tasapainoinen ja varma tyyppi, jonka maailmaa ei hetkauta ulkopuoliset häiriöt eikä se stressaannu uusissa paikoissa tai vieraista ihmisistä. Ralli kestää toistoja,  ja vaikka onkin luonteeltaan pehmeähkö, ei se ota itseensä helposti ja yrittää aina parhaansa. Ralli on aivan ihana <3

Ralli on harrastellut agilityä rauhalliseen tahtiin, etenkin viime aikoina, kun perheeseen on saapunut ihmislapsi. Ralli nousi agilityssä kakkosluokkaan pentujen syntymän aikaan. Ralli on agilityssä kuuliainen ja kiltti, mutta nopea, motivoitunut ja tekee kyllä ihan satalasissa, olematta kuitenkaan holtiton. Ralli harvemmin irtoilee omille teilleen, vaan tulee helposti ohjauksiin. Omaa vuoroaan Ralli pystyy odottamaan vapaana kentänlaidalla tyynen rauhallisena, syttyen kuitenkin hommiin välittömästi. Ralli leikkii hyvin, on aktiivinen ja nauttii repimisestä. Se leikkii myös mieluusti vieraiden kanssa. Ralli ei ole lainkaan häiriöherkkä, vaan keskittyy tekemiseen täysin. Edes arjessa Ralli harvemmin reagoi mihinkään häiriöihin.Rakenteeltaan Rallin on sopusuhtainen, aavistuksen jalkava (mitä Rakeen urokselta toivoinkin) ja kevyehkö. Se on keskikokoinen, ehkä n.52cm korkea. Sillä on kauniit terveet liikkeet, hyvin kohtuullinen ja suora karvapeite ja sievä pää. Ralli kävi ensimmäisen kerran näyttelyssä rodun erikoistuomarilla saaden laatuarvosteluksi hyvin ansaitsemansa Erittäin Hyvän.

Ralli on ollut koko ikänsä terve, eikä terveystutkimuksissakaan ole löytynyt mitään huomautettavaa. Ralli on 7 pennun pentueesta, joka on kokonaisuudessaan terveystutkittu, ja terveiksi todettu kaikin puolin.

Ralli on vielä tosi nuori, ja tämä onkin luonnollisesti toteutuessaan sen ensimmäinen pentue. Rallin luonnetestaamista ennen pentuprojektia suunniteltiin, mutta Rakeen aloittaessa juoksun niin aikaisin, emme sinne ehtineet. Nuoren iän vuoksi testi päätettiiin sitten siirtää tulevaisuuteen. Kävimme kuitenkin ampumassa Rallille nähdäksemme sen reaktion laukauksiin. Tokikaan tämä testaus ei ole paineen alla tehty, mutta Rallin perusluonteen huomioiden en usko että se edes testitilanteessa reagoisi laukauksiin pelokkaasti. Rallille ammuttiin 4 kertaa, kaksi leikissä, ja kaksi paikallaan seisten. Näissä se reagoi kolmanteen paukkuun kääntämällä pään ampujaan, eikä se neljännen paukun kohdalla enää reagoinut mitenkään.Uskon että Ralli on todella hyvä valinta Rakeelle. Ne on luonteeltaan molemmat hyvähermoisia ja kilttejä, mutta Ralli varmasti tasoittaa Rakeen räväkkää luonnetta. Toiveissa toki olisi että saisimme sekä Rallin että Rakeen tyyppisiä pentuja, ja jotain siltä väliltäkin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti