sunnuntai 1. tammikuuta 2017

7vkoa ja kotiin lähtö

Viimeinen viikko meni aika selviytyessä. Pennut vetivät hirveää rallia hereillä ollessaan, kelit olivat tosi kurjat eikä ulos paljoa päästy ja lisäksi pentuja ei voinut enää pitää yksinään kovin montaa samalla kertaa pihalla kun levisivät ihan eri suuntiin.

Kotivalinnat kolahtivat kohdilleen heti pentutestin jälkeen, ja osa stressistä lähti harteilta kun jokaiselle löytyi se oikeannäköinen pentu.

Ensimmäisenä kotoa lähti Masi (Vau) joka muuttu Marliinan Astan (Q.Wish Upon A Star) kanssa Espooseen. Kasvattajan murunen pääsi varmasti sopivaan kotiin tekemään tokoa ja pk-juttuja, mihin jässikkä on varmasti ihan omiaan. Hurjasti taistelutahtoa, puruvoimaa ja tyyntä tahtoa osoittava poika on niin herttainen ja hurmaava että pitkään harkitsin sen kotiin jättämistä. Mutta parempi näin, ja ihana oli laittaa pentu tuttuun kotiin.

Ekat kuulumiset ovat olleet hyviä, Asta pitää jöötä kakaralle, ensimmäiset yksinolot on testattu ja palatessa vastassa oli uninen pentu sekä ahne on! Siitä se lähtee :)

Muut pennut ottivatkin uuden vuoden vastaan vielä meillä. Kukaan ei reagoinut paukkeeseen ollenkaan vaan tyytyväisenä nukkuivat tai riehuivat.

Aamulla Kata ja Ville tulivat hakemaan Fedjan (Yes) kotiin. Perheessä on toisena koirana Vilda corgi jonka jalanjäljissä Fedja tulee ainakin agilitaamaan. Fedja on sinnikäs, riehakas ja iloinen tyttö, joka sopii varmasti hyvin Katan ja Villen perheeseen. Fedja asuu Helsingissä.

Vildan ja Fedjan yhteiselo on lähtenyt hyvin käyntiin, yhteiset leikit löytyivät heti, eikä koko kotimatkaakaan huudettu.Uuden vuoden toinen lähtijä oli Nälli (X) joka lähti 'lyhyellä harkinta-ajalla' vahvistamaan pohjanmaanosastoamme Riikkan perheeseen. Riikka oli aikoinaan Heidin mukana katsomassa ja hakemassa Häkän (Q.Tidewater) kotiin, ja tälle reissulle Heidi lähti sitten Riikkan seuraksi.

Nällin kaverina kotona on Wiki kroati, ja Riikka onkin Wikin kanssa ollut Q-treeneissä mukana jo aiemmin Heidin matkaseurana. Nällin pääharrastus tulee olemaan agility, mutta myös PK-juttuja treenaillaan. Nälli on vilkas ja sähäkkä tyyppi, ennemmin semmoinen mennään ensin harkitaan sitten tyyppi, jonka kanssa tuskin käy aika pitkäksi. Herttainen poitsu hurmasi kävijöitä toisensa jälkeen ollen aina etunenässä tutustumassa kaikkiin.
Sunnuntaina iltapäivällä kotiin lähti vielä Hippu (Zipp) joka suuntasi myös Helsinkiin. Hippun omistaa Terhi, ja perheessä asustavat ihmisten lisäksi eläkeellä oleva opaslabbis Ällä ja Terhin nykyinen agikaveri Unna. Terhi työskentelee opaskoirakoululla.

Rohkea, fiksu ja ehkä sisaruksiaan asteen rauhallisempi Hippu suuntaa isona ainakin agilityn pariin, mutta varmasti tullaan tekemään myös muita lajeja ainakin mielenvirkistykseksi, kunhan vaan alkuun päästään.


Huomenna lähteekin sitten Åho ja keskiviikkona Uno. Pehmeä lasku pennuttomaan eloon sopii meille mainiosti.
Itselle muistiin että pennut painoivat 3.4-3.9-3.6-3.4-3.4-3.5 ja madotettiin 7vkosena. Lähtiessään ne söivät reilu 2dl/pentu/päivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti