sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Viimeiset kotiin lähtijät

Pentuprojekti on tältä erää päättynyt. Viimeiset ihanaiset saateltiin matkaan ennen loppiaista, ja kasvattaja on saanut levätä :)

Maanantaina Hansku kävi nappaamassa Åho tyttösen mukaansa kasvattajan ollessa töissä. Åhon nimeksi tuli pohdinnan jälkeen Bali, ja pentu siis majailee Hyvinkäälle isoveljinään Humppa ja Repe bortsut. Hansku on hyvä ystäväni, ja toiminut Rakeen varakotina koko sen elämän ajan. Selvää oli että pentu tästä lähtee sitten aikaan Hanskun uudeksi harrastustoveriksi. Bali tulee testailemaan monia eri lajeja, katsotaan sitten mitkä valikoituu aktiivisemmiksi, mutta ainakin PK-jututu on korkealla listalla. Ehkä Bali nähdään myös aksakentillä Hanskun miehen Nikon kanssa ;)

Bali on iloinen, sähäkkä ja tasapainoinen tyttö, jossa on varmasti paljon äiti Raetta, mutta kovasti se myös muistuttaa luonteeltaan mummo Vegaa.


Porukan viimeisestä lähtijästä saimme nauttia muutaman päivän pidempään, kun Jessica ja Marcus hakivat Unon eli tästä eteenpäin Mauin kotiin keskiviikkona. Maui on pariskunnan monivuotinen haave, ja kun kotipaikaksi vakiintui vihdoin Suomi, oli selvää että bordercollie tulee taloon. Marcus on kotoisin Uudesta-Seelannista ja sitä kautta rotu on tuttu, koska monilla sukulaisilla on bortsu.

Maui on herttainen, kontaktihaluinen ja tarvittaessa erittäin jääräpäinen ja sitkeä. Se tuli viimeisinä päivinä heittämällä yli 70cm pentuaidasta, kunnes kasvattaja luovutti ja antoi sen elää olohuoneessa. Samoin pentulaatikosta se karkasi ensimmäisenä, ja oli todella tyytyväinen saavutuksiinsa joka kerta :)

Maui tulee tutustumaan eri lajeihin, ja ajanmyötä nähdään mitkä valikoituu omimmiksi. Maui asuu Espoossa, ihan lähellä Masi-veljeä ja poitsut toivottavasti saavatkin toisistaan painikaverit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti