torstai 15. syyskuuta 2016

Astutus

Maanantaina töiden jälkeen (kiitos Hansku Rakeen kyyditsemisestä) ajettiin treffaamaan Rallia. Heti alusta asti molemmat olivat hurjan kiinnostuneita, ja nopsaan Ralli jo yrittikin selkään. Rae vielä vähän pyörähteli alta pois, ja jos yhtään yritti pitää Raetta pannasta paikallaan, ei Ralli halunnut yrittää. Pari läheltä piti tilannetta, kun Ralli selvästi osui pelipaikoille, mutta Rae kiljahtaen alta pois.

Pidettiin sitten vähän taukoa, ja toiselle yritykselle ajettiin metsään lenkille. Saatiin monta tosi hyvää yritystä jo, mutta ei sitä kunnollista osumaa.

Kotiin ajaessa soittelin progen otto mahdollisuuksia, koska pe proge oli vielä niin alhainen mietin jos ei olekaan vielä lähtenyt nousuun, ja ollaan vaan ajoissa.
Ainoa mahdollisuus oli ottaa proge omalla lekurilla ja lähettää MOVETiin jolloin tuloksen saisi keskiviikkona.

Tiistaina treffattiin taas Ralli. Meno oli vielä parempaa, ja Ralli hyppäsikin heti pihaan saavuttuamme jo ekaan yritykseen, mutta hämmentyi itsekin kovasti ilmeisesti osuessaan oikeaan että tuli alas ja ihmetteli haaruksiaan :P Rae antoi nätisti astua, mutta pieninkin vinkaisu siltä, sai Rallin hämilleen. Nyt Rallia ei kuitenkaan haitannut edes Rakeen kiinni pitäminen, mutta ei sitä parempaan asentoonkaan voinut auttaa, sen verran sitä epäilytti koko touhu.

Soitin jo tiistai päivänä Tammiston Evidensiaan, ja pohdin vaihtoehtoja eläinlääkärin kanssa. Sovittiin että keskiviikko aamuna katsotaan maaanantain proge ja jos se on kohdillaan, niin siemennys on mahdollista keskiviikkona vielä joka tapauksessa.

Tein tiistai-illan ja keskiviikko aamun reippaasti ajatustyötä, käytiin läpi taas kerran kaikki mahdolliset vaihtoehdot uroksen vaihtamisesta asti, mutta tulin siihen tulokseen että mielummin siemennän kun vaihdan uroksen johonkin, joka ei ole se ykkösvaihtoehto. Ralli vakuutti joka kerta sen nähdessään minut vielä lisää siitä, miten huikea tyyppi onkaan, ja tuntui todella vaikealta tyytyä johonkin toiseen.

Keskiviikkona hätäisenä soitin aamusta jo Evidensian ja MOVETin ja sainkin proge tuloksen, joka oli jo 14.2. Eli luomut oli joka tapauksessa luomuiltu. Evidensian siementävän lekurin kanssa palaveerattuamme, uskoin että siemennys on vielä aivan varteenotettava vaihtoehto ajeltiin Rakeen ja Rallin kanssa Tammistoon. Siemennys tehtiin suoraan kohtuun (kohdun kaula oli jo tiukasti kiinni, ja kun hommiin ruvetaan on se parempi tehdä ne kunnolla). Tavaran keruu Rallista sujui helposti, näyte oli erinomainen ja eläinlääkäri tutki vielä Rakeenkin ettei rakenteellista syytä astumisen epäonnistumiselle ollut. Tähystimellä siemenet helposti sisään ja odottamaan peukut pystyssä että tärppäisi.

Pessimisti ei pety! Vaikea on uskoa että tämä pentuprojekti onnistuisi. Eläinlääkäri lateli kyllä faktat pöytään, vielä torstaina siemennys olisi voitu tehdä (4päivää ovulaatiosta), kolme päivää on oikein hyvä aika. Pakasteet tehdään 3-3.5vrk ovulaatiosta, ja tuoreella tavaralla todennäköisyys onnistua on toki vielä parempi. Ei vaan silti jaksa olla kovin toiveikas.

Rakeen seuraava juoksu (varsinkin jos juoksu väli lyhenee tähän, minkä nyt piti 7.5kk) osuu meille todella huonoon aikaan. Rae täyttää vappuna 4v jolloin sijoitussopimus päättyy. Rae on kasvatuksellisesti ja omana itsenään mulle kovin tärkeä, Vegan lapsi jonka olen itse kasvattanut <3 Se on hyvin pitkälti sitä mitä toivon omien bortsujeni olevan, toki silläkin on omat huonot puolensa. En kauhean innoissani ollut siementämisestä, mutta nyt plussia oli niin paljon, ja luovuttaminen tässä vaiheessa tuntui todella vaikealta. Olen pyrkinyt kasvattaessani käyttämään uroksia joilla ei joko ole vielä jälkeläisiä tai jälkeläismäärä on hyvin vähäinen. Tässä on kuitenkin aina se riksi, että ensikertalaiset eivät hommia osaa hoitaa, ja sen riskin tiedostin jo ennen uroksen valintaa. En kuitenkaan halunnut lähteä varmistelemaankaan varauroksella. Tähän asti olen ollut onnekas käyttäessäni ensikertailaisia, Lumon kummallakaan sulholla ei ole pentuja aiemmin, Savun sulholla on yksi pentue. Vegan yrityksiä nyt ei enää lasketakaan :D

Jos ollaan niin onnekkaita että tästä pentuja saataisiin, niin 63vrk ovulaatiosta tulee täyteen isänpäivänä 12.11. ja mahdolliset pennut olisivat valmiina uusiin koteihin vuoden vaihteessa.
Rae menee ultraan vkolla 41, jolloin saamme tietää onko tässä vielä toiveita.

Pentutiedustelut erittäin tervetulleita. Näistä saa varmasti sopivia kavereita tokoon, agiin ja PK-lajeihin esimerkiksi. Ensisijaisesti jo kokemusta omaaviin aktiivisesti harrastaviin koteihin, ja mieluiten eteläiseen Suomeen. Tästä toki poiketaan, mikäli koti muuten olisi sopiva. Meillä on aktiivinen ja mukava oma Q-porukka, ja toivon että minulta pentua kysyvät haluavat olla yhteydessä sekä minuun, että muihin Q-koirien omistajiin, osallistua tapaamisiin ja kertoa kuulumisia. Muutama pentu onkin alustavasti menossa Q-perheisiin tai muuten tutuille harrastajille, ja jos joku päättää kotiin jäädä, ei sekään varmaan katastrofi olisi... Vai mitä Janne ;)

Tiedustelut ensisijaisesti sähköpostilla: kaisa(at)quicket.info

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti